Wat is er te doen?

30-03-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Wat er in Vlaardingen te doen is publiceerden we zo’n beetje dagelijks voordat de maatregelen in de coronacrisis ingevoerd werden. Nu zitten we in week drie na die eerste maatregelen (die later nog eens aangescherpt zijn) en met u hopen we samen dit snel achter ons te kunnen laten. Maar het is nog even niet naar de Stadsgehoorzaal, het Museum Vlaardingen, de Kroepoekfabriek, KADE40 of die andere culturele evenementen en gelegenheden en eigenlijk was dat best wel veel.

Wat dan wel te doen? Nou, lees bijvoorbeeld eens het korte verhaal dat oud stadsdichter Benne van der Velde heeft geschreven. Hij licht het zelf even toe:

,,Zoek je iets om te doen? Ik ben een tijd weggeweest van Facebook. In die tijd schreef ik meer sci-fi en fantasy en publiceerde o.a. dit heel korte verhaal op de website Modern Myths.'' Je vindt het hier!

Wil je liever niet zelf lezen maar lekker voorgelezen worden dan kun je hier bij Juf Roosje  terecht. Daar vind je de Villa Voice Online Community waar Juf Roosje nu al twee dagen heeft voorgelezen. Dat doet ze ’s avonds en voor verschillende leeftijden uit verschillende boeken en de live uitzendingen plaatst ze later weer als filmpjes. Wel even lid worden.

Waar we zelf ook van genieten zijn de Coronaconcerten. Professionals en amateurs zenden uit via Facebook of de streams op de eigen websites. Muziekgroepen en solo artiesten met vaak intieme en heel mooie mini concerten. Je kunt ze hier!  vinden.

Wie op zondag wil uitslapen kan altijd later nog even kijken/luisteren of het wat was in de kerk. Of troost en afleiding vinden. Dat doe je via de website kerkdienst gemist  Als je zondag daarentegen wel weer op tijd je bed uit bent dan kun je live meekijken of luisteren via kerkomroep  of via de live streams van sommige kerken op de eigen website zoals bijvoorbeeld de Kerk van de Nazarener  aan de Zwanensingel die heeft.

Oh en we vertelden dat je niet naar de Kroepoekfabriek kan, maar de Kroepoekfabriek komt wel naar jou met livestreams van artiesten. Die treden zonder publiek op (waarbij ze inderdaad afstand houden tot elkaar) via de livestreams. Die optredens kun je live bekijken, ook weer via de Facebookpagina van de Kroepoekfabriek die je hier! vindt. En daar worden ze weer later als filmpjes geplaatst.

Kortom, er is best wel wat te vinden om te ‘doen’ , online dan. Voor wie naar buiten gaat voor de broodnodige boodschappen, de Berenjacht of voor iets anders: houdt afstand!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date