Categorieën

Service

Wat vinden Vlaardingers belangrijk ?

Wat vinden Vlaardingers belangrijk ?
Nieuws

Wat vinden Vlaardingers belangrijk ?

  • Redactie
  • 11-11-2015
  • Nieuws
Wat vinden Vlaardingers belangrijk ?

VLAARDINGEN - De resultaten zijn binnen van een enquête waar circa 900 leden van het Vlaardingse internetpanel aan hebben meegedaan. Dat aantal is representatief te noemen voor hoe Vlaardingers over hun stad denken. Wel zijn jongeren en mensen van allochtone afkomst licht ondervertegenwoordigd in het aantal deelnemers.

Een paar uitkomsten op een rij:

-Ruim 80% van de panelleden vindt het prettig om in Vlaardingen te wonen.

-Vlaardingen scoort gemiddeld een 7,3 als stad om in te wonen.

-Als de panelleden de baas zouden zijn in Vlaardingen zouden ze als eerste het parkeerbeleid veranderen (met name parkeerkosten in het centrum) en daarna de veiligheid vergroten en zorgen voor een schonere buitenruimte. Dit is de top 3 van 10 onderwerpen die mensen zouden willen veranderen.

-Als meest positieve ontwikkeling in de stad noemen de panelleden de nieuwe woningbouw en daarna de ontwikkeling van de Broekpolder. Het meest negatief voor de toekomst van de stad vinden de panelleden de aanleg van de Blankenburgverbinding, gevolgd door de leegstand van de winkels, de bezuinigingen op voorzieningen en de instroom van allochtonen.

De uitkomsten van deze enquête worden betrokken bij het maken van de Stadsagenda. De ruim 300 ingediende ideeën voor de Stadsagenda zijn in 15 thema’s ingedeeld, voor een overzichtelijke presentatie. Die indeling is in de loop van deze week te zien op de website van de burgermeester .

Bij elk thema staan dan ook enkele uitkomsten genoemd van de enquête onder het Vlaardingse internetpanel. Zo ontstaat er een beeld van wat in Vlaardingen speelt en wat Vlaardingers belangrijk vinden.

Voor de volledige uitslag van deze enquête klik HIER!