Watertoren geopend: Vlaardingen van bovenaf

01-09-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Vanmiddag opende voormalig wethouder Hans Versluijs samen met uitbater Eugène Schenkels de Watertoren in het Oranjepark. De symbolische sleutel was kort voor dit plechtige moment, waar nogal wat Vlaardingers op af waren gekomen, vanaf het dak naar de grond bezorgd door een 'abseiler'.

Na de opening werd het glas geheven en kon ieder die dat wilde de toren op om Vlaardingen van boven te bekijken, wat schitterende plaatjes opleverde. Wie dit overigens heeft moeten missen kan elke laatste zaterdag van de maand terecht voor een rondleiding, gegeven door de vrijwilligers van Stichting Vrienden van de Watertoren. Daarnaast kun jer op 8 september, Open Monumentendag, ook terecht.

Met de opening van de Watertoren is er nu ook de mogelijkheid om buiten op het terras te genieten van een hapje en een drankje, ondanks dat er om de toren heen nog wel wat huizen afgebouwd moeten worden. Voor wat betreft het restaurant boven in de toren en de Bed & Breakfast leken deze nog wat afgewerkt moeten worden. Beneden is er in ieder geval een bar.

Wie meer informatie wil kan terecht op de website van de Watertoren hier

Bekijk de foto's
Gerelateerd