Website van Museum Vlaardingen 'gegijzeld'

09-12-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De website van Museum Vlaardingen wordt 'gegijzeld' door cybercriminelen. De website is al sinds half november uit de lucht. Het museum heeft de website ondergrbracht bij Bond for Web Solutions. Veel meer klanten van dit bedrijf vielen ten prooi aan de gijzeling. Daaronder ook de journalistieke collega's van de Vlaardinger en de Schiedammer Online. Zij zijn inmiddels terug met een nieuwe website maar zijn vooralsnog al hun oude content kwijt.

De websites zijn getroffen door zogenaamde 'ransomware'. Hackers zijn de server binnengedrongen waarop de websites worden gehost en nemen de toegang over. Die toegang krijgen de eigenaren pas weer terug na betaling van losgeld ofwel 'ransom', meestal in bitcoins.

In een verklaring op facebook geeft Museum Vlaardingen aan dat er sprake is van een technische storing maar het is helaas ernstiger dan dat. Op de website van Bond for Websolutions staat een verklaring: 'Ken je dat gevoel: je verantwoordelijk voelen voor een probleem dat je niet hebt veroorzaakt? De digitale omgevingen van onze klanten weer ‘in de lucht’ krijgen is nu onze enige prioriteit'.

Het museum heeft in afwachting van een oplossing wel een site in de lucht gebracht waarop je tickets kunt bestellen. Die site vind je HIER!