Week van de toegankelijkheid

02-10-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Van 2 tot en met 7 oktober is de jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid. Dit jaar is het thema ‘Aan tafel! Uitgaan voor iedereen’. Iedereen, dus ook mensen met een beperking of een chronische ziekte, moet overal kunnen dineren, uitgaan en elkaar ontmoeten, zonder belemmeringen.

Toegankelijkheid is een breed begrip. Het gaat om fysieke toegankelijkheid, maar bijvoorbeeld ook om goede informatie over het menu, bewegwijzering en bereikbaarheid, sanitaire voorzieningen, bejegening en service en akoestiek. Niet alleen van horeca, maar ook van musea, evenementen en sportaccommodaties.

Toegankelijkheid is actueler dan ooit. Sinds het van kracht worden van het VN-verdrag in 2016 moet iedereen in Nederland serieus werk maken van toegankelijkheid. Ook in Vlaardingen. Daarom worden bij nieuwbouw en verbouw de nodige maatregelen genomen om de toegankelijkheid te vergroten. 
Denk daarbij aan drempelloos bouwen en het aanleggen van invalidentoiletten.

Er zijn al veel goede voorbeelden van toegankelijke gebouwen en bedrijven. Maar het kan altijd beter. Tot die tijd blijft de Week van de Toegankelijkheid nodig.Gerelateerd