Weer grote controle bedrijventerreinen

15-09-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op dinsdag 8 september hebben medewerkers van Toezicht en Handhaving van de gemeente Vlaardingen een integrale controle georganiseerd bij verschillende bedrijven op de Spoorsingel, de bedrijventerreinen Vergulde Hand en Groot Vettenoord en de Schiedamsedijk (Benelux Workpark). Bij de controle waren de sociale recherche, de bouwinspecteur, de reinigingsinspecteur, de politie, DCMR, Stedin en de brandweer aanwezig. Tijdens deze integrale controle zijn zeven bedrijven gecontroleerd.

Wat is geconstateerd?

De reinigingsinspecteur van de gemeente heeft bij een garagebedrijf geconstateerd dat er geen contract was voor het afvoeren van bedrijfsafval. Het was het bedrijf onbekend hoe ze met bedrijfsafval om moeten gaan. Aan dit bedrijf wordt een naheffing reinigingsrecht opgelegd door de regionale belastingdienst. Ook de opslag van gevaarlijke stoffen, chemicaliën en afvoer van deze producten bleek niet goed geregeld te zijn. Hier volgt een nacontrole door de reinigingsinspecteur van de gemeente en de DCMR.

Volgens de gegevens van de Kamer van Koophandel (KVK) stond één bedrijf op een andere locatie ingeschreven. Dit wordt nader onderzocht.

Bij één bedrijf waren de blusmiddelen moeilijk bereikbaar en niet gekeurd. De ondernemer wordt hiervoor aangeschreven door de brandweer en ook hierop volgt een nacontrole.

De sociale recherche doet nog onderzoek naar mogelijk misbruik van uitkeringsfraude.

De betrokken instanties voeren met regelmaat gezamenlijk controles uit bij bedrijven met als doel schone, hele en veilige bedrijventerreinen.Gerelateerd