Wel aangifte van bedreiging en intimidatie

14-09-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Een van de initiatiefnemers van Medisch Centrum Hooglede heeft wel degelijk aangifte gedaan van bedreiging en intimidatie van een gezinslid. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders in een memo dat gisteren aan de leden van de gemeenteraad is verstuurd. Over die aangifte was onduidelijkheid ontstaan. Op de facebookpagina van Medisch Centrum Hooglede was te lezen dat er aangifte zou zijn gedaan, de bewoners van Park Hooglede beweerden echter dat de politie hen had verzekerd dat er juist geen aangifte was.

ONS.Vlaardingen stelde het college er al een serie vragen over die nu in ieder geval deels zijn beantwoord. ,,Op 1 september is wethouder Versluijs door een van de initiatiefnemers van 'de HOED' gebeld met de mededeling dat een gezinslid kort daarvoor zou zijn bedreigd en geïntimideerd. De wethouder heeft hem geadviseerd daarover contact op te nemen met de politie'', schrijft het college.

In het memo komt ook van de kant van de politie verdere informatie. ,,In eerste instantie heeft het contact tussen de initiatiefnemer van de HOED en de politie geleid tot een melding'', laat de politie weten. ,,Omdat de onrust voortduurde heeft de politie er bij de initiatiefnemer op aangedrongen zijn verhaal op te nemen in de vorm van een aangifte.''

Het is nu aan het Openbaar Ministerie om te bepalen of er verdere actie wordt ondernomen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date