Categorieën

Service

Werkzaamheden en afsluitingen af- en opritten A20

Werkzaamheden en afsluitingen af- en opritten A20
Nieuws

Werkzaamheden en afsluitingen af- en opritten A20

  • Redactie
  • 06-03-2023
  • Nieuws
Werkzaamheden en afsluitingen af- en opritten A20
VLAARDINGEN - Vanwege werkzaamheden aan de kruising Marathonweg/Westlandseweg en afrit 8 van de A20 zijn afsluitingen nodig in de nachten van 6 tot en met 9 maart en in het weekend van 10 tot 13 maart.

Afsluitingen

De nachten van maandag 6 tot en met donderdag 9 maart

·        Afsluiting van 21.00 tot 05.00 uur af- en oprit 8 Vlaardingen-West (Marathonweg) van A20 richting Rotterdam

Vrijdag 10 maart 21.00 uur tot maandag 13 maart 05.00 uur:

·        Afsluiting af- en oprit 8 Vlaardingen-West (Marathonweg) van A20 richting Rotterdam

·        Afsluiting kruispunt Marathonweg/Westlandseweg voor al het verkeer 

De bedrijven rondom het kruispunt, BP Marathonweg, Mc Donald's, Ibis Hotel en Texaco Hoogstad, blijven bereikbaar. Volg hiervoor de gele borden. Op de A20 is ter hoogte van de afrit alleen de linkerrijstrook open.

 

Omleidingen


·        Verkeer voor afrit 8 Vlaardingen-West (Marathonweg) wordt omgeleid via afrit 9 Vlaardingen (Holysingel) en kan via de Burgemeester Heusdenslaan, Burgemeester Pruissingel en Billitonlaan naar de zuidkant van Vlaardingen of via oprit 9 en de A20 richting Hoek van Holland naar de Broekpolder.

·        Autoverkeer vanuit de Broekpolder wordt omgeleid via de A20 richting Hoek van Holland en kan bij af- en oprit 7 Maassluis naar de A20 richting Rotterdam en zo richting Vlaardingen rijden.

·        Autoverkeer vanuit Vlaardingen zuid wordt omgeleid via de Billitonlaan, Burgemeester Pruissingel, Burgemeester Heusdenslaan en de Holysingel en kan hier naar de A20, de Broekpolder en de noordkant van de A20. 

·        Fietsverkeer en voetgangers worden omgeleid via de Broekkade.
 

Hinder van geluid

In het weekend moet er veel gebeuren, daarom gaan de werkzaamheden dag en nacht door. Werkzaamheden als frezen van asfalt, slijpen van lussen en aanbrengen van vangrails zorgen voor geluid in de omgeving en kunnen helaas hinder veroorzaken.

 

Werkzaamheden


In dit weekend wordt het kruispunt aangepast en wordt de afrit van de A20 een stuk naar het zuiden verplaatst en direct hierop aangesloten. Op de Marathonweg en de Westlandseweg worden rijstroken en de verkeerslichten aangepast. Met deze aanpassingen kan het verkeer op het kruispunt beter doorstromen.