Wespenbestrijder wacht nog steeds op opdracht provincie

06-10-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In Vlaardingen waren begin september twee Aziatische Hoornaars gezien . Eén werd er gevangen bij Volkstuincomplex Zuidbuurt, tussen de Maassluissedijk en de Marathonweg en twee dagen later vloog er ook een in de Groen van Prinstererstraat.

De Aziatische hoornaar is twee keer zo groot als een normale wesp, zijn steek is buitengewoon pijnlijk. Het grootste probleem is echter dat deze beesten een grote bedreiging vormen voor bijen en hommels die het de laatste jaren toch al zwaar hebben. De Aziatische hoornaar staat daarom ook op de lijst met dieren die vernietigd moeten worden.

Inmiddels is er 3 oktober een nest opgespoord dat zich aan de Marathonweg bevindt. Dat is gemeld aan Provincie Zuid Holland en die moet opdracht geven om het te verwijderen. En dat gebeurt dan zo snel mogelijk. Althans dat is de bedoeling, maar de wespenbestrijder van het gespecialiseerde bedrijf Traas Wondergem wacht nog steeds op de opdracht van de provincie.

Wilfred Reinhold, voorzitter van het Platform Stop Invasieve Exoten, weet dat de koninginnen elk uur kunnen uitvliegen en een nieuw nest kunnen gaan maken, gezien het relatief zachte weer. Zowel Reinhold als de bestrijder van het gespecialiseerde bedrijf hebben vrijdag geprobeerd contact te leggen met de provincie Zuid-Holland, die verantwoordelijk is voor de bestrijding van zogenoemde invasieve exoten. Maar daar vonden zij nog geen gehoor, terwijl het voor het gespecialiseerde bedrijf en haar bestrijder geen enkel probleem is in het weekend te komen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date