Wethouder bezoekt nieuw onderkomen Voedselbank

12-02-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Aan de Van Baerlestraat 201 bezocht wethouder Cees Oosterom gisteren een nieuwe ruimte van de Voedselbank. Hij werd daar hartelijk ontvangen door coördinatoren Atie van Witzenburg en Ineke Nap en liet zich uitgebreid bijpraten over het reilen en zeilen van dit uitdeelpunt. De twee, helaas nog noodzakelijke, andere uitdeelpunten bevinden zich in de Lucaskerk aan de Hoogstraat en het Kerkcentrum Holy aan de Reigerlaan.

,,We zijn erg blij met deze nieuwe ruimte en van alle kanten is er belangeloos geholpen met het inrichten ervan’’, aldus Atie van Witzenburg. ,,Van de stellingen om voorraden op te zetten tot en met een net gekregen hoeveelheid vruchtensappen en meer van Campina, we kunnen weer vooruit’’. Na de sloop van de Ichtuskerk, er staat inmiddels alweer bijna een halve woonwijk op die plek, was er behoefte aan een nieuw uitdeelpunt. Dit is dus nu gevonden in een voormalige bakkerij en ook nog eens vrijwel naast het pand waar de Kledingbank in gevestigd is. ,,Vlaardingers die gebruik maken van de voedselbank verwijzen we door naar de Kledingbank waar zij, met name voor hun kinderen, gebruik van kunnen maken’’, aldus Van Witzenburg.

Momenteel maken iets meer dan 180 ‘huishoudens’ gebruik van de Voedselbank in Vlaardingen. Van Witzenburg:  ,,Dat waren er meer, maar het is niet per definitie zo dat dit structureel afneemt en dat het beter gaat met veel één- of meerpersoons huishoudens. Er zit een maximum termijn vast aan deelname aan de Voedselbank van drie jaar. Tot voor kort waren er nog wat minder dan die circa 180 maar dat loopt nu weer op’’.

Het nieuwe onderkomen van het uitdeelpunt van de Voedselbank in de Westwijk is in principe tijdelijk, tot er een koper is voor het pand. ,,Dat juist dit pand snel een nieuwe eigenaar vindt is desondanks niet waarschijnlijk’’, verklaarde wethouder Cees Oosterom tijdens zijn bezoek. ,,Met de herinrichting van het nieuwe winkelcentrum Plein West is dit toch een beetje een verloren hoek die niet erg aantrekkelijk is voor ondernemers. Voor de Voedselbank is dit echter een uitstekende ruimte’’.Gerelateerd