Categorieën

Service

Wethouder laat handjes wapperen

Wethouder laat handjes wapperen
Nieuws

Wethouder laat handjes wapperen

  • Redactie
  • 09-04-2015
  • Nieuws
Wethouder laat handjes wapperen

Ligt het allemaal waterpas ?

VLAARDINGEN – Vandaag gaf wethouder Ruud van Harten het startsein voor de rioolvervanging, ophoging en herinrichting van de Hoofdstedenbuurt. De Hoofdstedenbuurt is op meerdere plekken verzakt en ook het rioolstelsel is verzakt.

De gemeente heeft samen met een groep afgevaardigden van bewoners van de flats (Huurdersbelangenvereniging HBV / Stichting Activiteiten Hoofdstedenbuurt SAV) en Waterweg Wonen het ontwerp voor de herinrichting gemaakt. Dit zijn aanpassingen in de buitenruimte zoals het verbeteren van de toegangen van de flats, het creëren van een centrale ontmoetingsplek aan het water (bij de Dammen) en terrasuitbreiding van de koffiecorners.

Voor de daadwerkelijke handeling verwisselde Van Harten de nette schoenen voor een paar, ogenschijnlijk nieuwe, rubberen laarzen en daalde af in een diepe net gegraven kuil. Aldaar werd een grote rioolbuis neergelegd door een graafmachine die de wethouder handmatig ‘vast wrikte’. Dat Ruud van Harten ook met fysiek werk ‘van wanten’ weet, bewijzen de foto’s !