Wie collecteert er mee voor Amnesty?

04-02-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Heeft u in de week van 13 tot 19 maart een paar uurtjes beschikbaar om voor Amnesty te collecteren? Wilt u graag in uw eigen straat of buurt collecteren? De Vlaardingse afdeling van Amnesty houdt er rekening mee.

U kent Amnesty vast als een wereldwijde organisatie die zich inzet voor de verbetering van de mensenrechten. Voor dit werk is veel geld nodig om de schendingen te onderzoeken, maar ook om acties te voeren.

De organisatie krijgt vaak de vraag of het werk zin heeft. Eén van de voorbeelden: Moses Akatugba was 16 jaar toen hij werd opgepakt op verdenking van een gewapende overval. Hij werd beschuldigd van het stelen van zo’n 650 euro en drie telefoons. Moses zegt onschuldig te zijn en er was ook geen bewijs. Maar na hevige marteling legde Moses toch een bekentenis af. Op grond van die bekentenis kreeg hij de doodstraf. Meer dan 800.000 mensen kwamen voor Moses Akatugba in actie, onder meer bij de Schrijfmarathon 2014. Kort daarna kwam hij vrij.

Vorig jaar werd er in Vlaardingen meer dan €7.600 opgehaald. Helpt u om dit bedrag ook dit jaar weer in te zamelen? Meldt u zich dan aan via telefoonnummer 010 4748101.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date