Wie jarig is trakteert

16-12-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De Visbank, het Weeshuis, het Stadhuis en de Grote Kerk, het Vissersmonument, de Kroningslantaarn, de Vlaardinger Driesluizen, het zijn allemaal historische bouwwerken waar Vlaardingen trots op is. De Historische Vereniging Vlaardingen (HVV) vierde vorig jaar haar 50e verjaardag. Ter ere van dat jubileum besloot de vereniging om de stad nieuwe borden cadeau te doen met informatie over deze en nog veel meer Vlaardingse monumenten. Afgelopen week werd de eerste onthuld bij het oude stadhuis door wethouder Bart de Leede.

Toen de HVV ruim 25 jaar geleden haar 25-jarig bestaan vierde, kreeg de Vlaardingse gemeenschap een aantal ANWB monumentenborden. Deze borden zijn in de loop der jaren niet mooier geworden. Daarom heeft de HVV besloten om nogmaals informatieborden voor op de monumenten cadeau te doen aan de stad. Alle borden worden vernieuwd.

De HVV is niet de enige trakterende jarige. Ook de ANWB heeft een duit in het zakje gedaan. De helft van de kosten van de borden neemt de ANWB voor haar rekening. Daarmee maken de HVV en de ANWB, aangevuld met een bijdrage van de gemeente, de nieuwe borden mogelijk. Er worden in totaal 47 kleine borden en 4 grotere panelen vervangen. De borden krijgen een modernere vormgeving en -daar waar van toepassing - wordt het Rijksmonumentenlogo opgenomen.Gerelateerd