Wie kent Vlaardingen het best?

02-12-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Dirk de Derde had een tol bij Vlaardingen. En de rode brug over de Vaart staat bekend als de Wokkel. Dat weet iedere haringkop. Maar wie denkt de stad écht goed te kennen, kan meedoen aan de Grote Vlaardingen Quiz.

Op vrijdag 11 december vindt in de Irish Pub aan de Westhavenplaats de eerste editie van de Grote Vlaardingen Quiz plaats. Teams van maximaal vijf personen kunnen laten zien hoe groot hun kennis is van Vlaardingen. Gelegenheidsquizmaster Yke Takens stelt hen vragen over uiteenlopende onderwerpen, zoals geschiedenis, sport, cultuur, bekende Vlaardingers, horeca en zo meer.

Meedoen? Schrijf je met je team in door een mail te sturen naar Vlaardingenquiz@gmail.com . De kosten bedragen € 30,-- per team. De opbrengst van de avond gaat naar het Glazen Huis in Vlaardingen, dat op 11 en 12 december naast de Visbank staat. Het Glazen Huis levert een bijdrage aan de actie van Serious Request om kinderen in oorlogsgebieden naar school te laten gaan.

Het team dat zich aan het eind van de avond winnaar van de Grote Vlaardingen Quiz mag noemen, ontvangt eeuwige roem én mag de opbrengst naar het Glazen Huis brengen. De Grote Vlaardingen Quiz is een initiatief van het CDA Vlaardingen. Het CDA wil zich daarmee aansluiten bij de bedoeling van het Glazen Huis om Vlaardingers met elkaar te verbinden en jongeren te laten zien hoe mooi het is om je voor een ander in te zetten.

 

Gerelateerd