Wijkcentrum verkocht aan Albert Heijn

14-04-2015 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Wijkcentrum Holy aan de Aristide Briandring wordt verkocht aan de naastgelegen Albert Heijn. Gisteren werd dat bevestigd door een woordvoerder van de supermarkt aan de Loper.

De gemeente is doorgaans nogal gesloten over de verkoop van panden. Nog maar enkele weken geleden werd in een besloten vergadering de gemeenteraad in de gelegenheid gesteld haar mening uit te spreken over de op handen zijnde verkoop van het Wijkcentrum Holy. Besloten, want er wordt geredeneerd dat er ook informatie op tafel komt die onderhandelingen met verschillende geïnteresseerde partijen zou frustreren; het gaat dan doorgaans om vraagprijs en verkoopprijs.

Albert Heijn zegt zelf er blij mee te zijn en de winkel aan de Loper er mee uit te gaan breiden. ,,De personeelsruimtes en kantoren worden verplaatst naar het wijkcentrum’’, aldus de woordvoerder. ,,Daardoor kunnen we de winkel zelf naar achteren uitbreiden. We gaan ons assortiment vergroten, niet alleen met non-food artikelen, maar ook op het aanbod van ‘food’. In ieder geval willen we ermee bereiken dat we weer de beste supermarkt van Vlaardingen worden’’.

Het Wijkcentrum Holy wordt nu nog gebruikt door verschillende partijen waaronder de Gitaarschool Vlaardingen. Deze laatste lijkt te kunnen blijven op de eerste etage. Voor andere betrokkenen zal ruimte gezocht moeten worden, waarbij onder meer het Wijkcentrum de Bijenkorf aan de Reigerlaan een voor de hand liggende optie lijkt. Met de deal lijkt de gemeente Vlaardingen er dit keer goed uit te springen: verschillende bronnen bevestigen dat de verkoopprijs uiteindelijk boven de waarde ligt waarvoor het pand in de boeken staat.Gerelateerd