Wijnkoperij Hosman Freres wil naar centrum verhuizen

10-04-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Wijnkoperij Hosman Freres, gevestigd aan de Nieuwstraat 1 in de Oostwijk wil verhuizen naar de binnenstad van Vlaardingen. De plek waar het bedrijf het oog op heeft laten vallen is Veerplein 6, waar voorheen de budgetwinkel “So Low” gevestigd was (inmiddels van naam veranderd in Executie Verkoop en gevestigd op het Liesveld). Ernaast is de RABO bank gevestigd.

Omdat het bedrijf naast wijnverkoop ook een aantal keren per jaar wijnproeverijen en proeverijen met sterke drank organiseert, is een andere (horeca)bestemming nodig. Omdat de onderneming bijdraagt aan een bruisende binnenstad heeft het college van B&W besloten in te stemmen met een tijdelijke bestemmingswijziging gekoppeld aan de aangepaste activiteiten op deze locatie. De tijdelijke wijziging is voor deze locatie mogelijk, omdat de proeverijen van de onderneming besloten zijn, plaatsvinden in een aparte afsluitbare ruimte en geen bedreiging vormen voor het woon- en leefklimaat.

Wat de bestemming wordt van het huidige monumentale pand inclusief pakhuis, als de verhuizing doorgaat  is nog niet bekend.Gerelateerd