Wild West in de Vulcaanhaven

03-01-2018 Nieuws Redactie

De Vulcaanhaven.

VLAARDINGEN - In dit voor Vlaardingen historische jaar waarin we de Slag bij Vlaardingen van het jaar 1018 herdenken, brengt Vlaardingen24 iedere dag een verhaal uit het Vlaardingse verleden. We doen dat aan de hand van een oud krantenbericht. Vandaag 3 januari 1927: Wild West in de Vulcaanhaven.

'Vermoedelijk Spanjaarden', zo wordt in 1927 geschreven over het drietal dat  in de nacht van 2 op 3 januari 1927 op het stoomschip Queensworth op dievenpad was en door de kapitein op heterdaad werd betrapt. Waarschijnlijk wensten zij hem nog vriendelijk 'buenas noches' voor ze de benen namen en zich schietend een weg van het schip baanden. 

Zondagnacht omstreeks half vier werd de politie te Vlaardingen ervan in kennis gesteld, dat op het in de Vulkaanhaven liggend Engelsch stoomschip Queensworth door drie personen, vermoedelijk Spanjaarden, 'n bedrag aan geld ter waarde van 20 pond sterling was gestolen. Zij bevonden zich in de hut van den kapitein. Toen deze binnentrad nam het drietal de vlucht. De tweede stuurman zette de indringers nog na, doch slaagde er niet in hen in te halen. Een hunner loste tijdens zijn vlucht eenige revolverschoten. Tot dusver is van de daders nog geen spoor ontdekt.

Gerelateerd