Wim Goedendorp nieuwe Gouverneur Rotary

01-07-2016 Nieuws Redactie

Wim Goedendorp geflankeerd door de aftredende gouverneur schrijfster Martje van der Burg (l) en de inkomend gouverneur cardioloog Harriette Verweij (r).

VLAARDINGEN - Tijdens een druk bezochte feestelijke bijeenkomst op woensdag 29 juni in Museum Vlaardingen is Wim Goedendorp bevestigd als nieuwe gouverneur van het district 1600 dat geografisch de provincie Zuid Holland omvat. Hij wordt hiermee het komende jaar de grote inspirator van de 73 Rotaryclubs in deze provincie. Dat dit een serieuze en mooie taak is die veel tijd gaat kosten is voor Wim Goedendorp geen belasting, maar een prachtige uitdaging.

Wim Goedendorp is door zijn eigen club - Rotary VL80 -  voorgedragen. Hij dacht het eigenlijk na zijn pensionering rustig aan te gaan doen, maar na rijp beraad met zijn vrouw Elly heeft hij besloten om de handschoen op te pakken en er vol voor te gaan. Uit alle personen die zich kandidaat hebben gesteld in het district, werd hij met ruime meerderheid als nieuwe gouverneur gekozen.

Wim Goedendorp heeft zich de afgelopen twee jaar intensief voorbereid op zijn taak. Zo heeft hij internationale conventies bezocht in Amerika en Zuid-Korea, waar hij andere inkomende gouverneurs heeft ontmoet. Rotary is een wereldwijde organisatie en heeft in totaal zo’n 1,2 miljoen leden. Bill Gates is één van de meest bekende leden van de organisatie. Maar het is een grote misvatting dat alleen vermogende mensen lid  zijn van de organisatie.

Binnen Rotary zijn mensen uit verschillende beroepsgroepen vertegenwoordigd, die een bepaalde functie hebben in de plaatselijke gemeenschap, integer en sociaal betrokken zijn.  Vriendschap is een belangrijke waarde en het fundament van de club. Maar het is veel meer dan gezellig bij elkaar komen, lekker eten en luisteren naar interessante sprekers. Rotaryleden proberen met hun talenten en mogelijkheden een steentje bij te dragen aan de samenleving. Zo worden er regelmatig initiatieven ontplooid om geld in te zamelen voor goede doelen. Het afgelopen jaar was een succesvolle en in het oog springende actie de Santa Run die Rotary VL80 samen met Rotaryclub Vlaardingen heeft georganiseerd. De opbrengst kwam ten goede aan vier goede doelen. De kerstpakkettenactie is het afgelopen jaar uitgebreid naar de groep vluchtelingen die in Vlaardingen zijn komen wonen.

Iets betekenen voor mensen die het niet gemakkelijk hebben in de samenleving heeft voor Wim Goedendorp in zijn eigen Rotaryclub altijd een bijzondere betekenis gehad. Met name dit element zal hij zeker ook gaan uitdragen in zijn gouverneursjaar.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date