Wintertijd binnenkort verleden tijd?

31-08-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/BRUSSEL – Als het aan voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie ligt dan komt er een einde aan het terugzetten van de klok in het najaar. In een interview met de Duitse tv-zender ZDF zegt hij dat zijn Europese Commissie daar vandaag nog een besluit over neemt.

Deze week bleek uit een Europese zomertijd-enquête dat een overgroot deel van de deelnemers af wil van het verzetten van de klok. De meesten deelnemers willen het liefst het hele jaar door de huidige zomertijd.

"De mensen willen het, dus we gaan het doen", zegt Juncker tegen de ZDF. Hij gaf meteen toe dat het Europees Parlement en uiteindelijk de EU-lidstaten het laatste woord hebben in deze kwestie.

Een 'dingetje' voor de gemeente is dan wel dat de pollers opnieuw moeten worden afgesteld: vanaf 1 november is het terrassenseizoen voorbij en dat betekent dat de poller op de Westhavenplaats tussen de Dayer en de Blokmakersplaats standaard omlaag staat. Alleen in de weekendnachten (van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag tussen 22.00 en 03.00 uur) gaat de poller omhoog en bij evenementen. Die tijden moeten dan nog even bijgesteld worden.Gerelateerd