Wippen is belangrijker dan winnen

09-11-2022 Nieuws Redactie

Wethouder Lianne van Kalken houdt trots de 'prijstegel' vast

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Bij het NK Tegelwippen is Vlaardingen vierde geworden in de categorie middelgrote steden, zo bleek deze week. Daarmee heeft de stad de buren in Schiedam geklopt die op de vijfde plek eindigde in het klassement. In deze 'wedstrijd' was het vooral belangrijk om minder bestrating en meer groen te creeëren; beter voor het klimaat en dus gezonder.

Met 357.62 gewipte tegels per duizend inwoners is Schiedam in het klassement op nummer vijf geëindigd in de categorie waarin Almelo als middelgrote stad won. Het totaal aantal gewipte Schiedamse tegels kwam op 28.159. Vlaardingen had 378.24 gewipte tegels per duizend inwoners, met 27.780 tegels, wat dan weer minder is dan Schiedam. Maar omgerekend naar inwoners waren de Vlaardingers dus beter in het wippen.

Bij de grote steden was de winnaar Breda, met 1076.83 gewipte tegels per duizend inwoners en een totaal van 198.429 tegels.

Van 21 maart tot en met 31 oktober werd in het hele land het NK Tegelwippen gespeeld. 135 gemeenten gingen met elkaar de strijd aan en iedereen kon meedoen door tegels te wippen in de eigen voor-, achter of geveltuin.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date