Wonen in het paradijselijke Vlaardingen

19-05-2020 Nieuws Redactie

Zuidbuurt 77, pal naast de bouwplaats van het Blankenburgtracé

VLAARDINGEN – Projectontwikkelaars bouwen geen huizen meer maar woondromen. Wie nagaat wat er zoal aan bouwplannen is gerealiseerd, of op stapel staat, komt uit bij idyllische namen als Park Hoog Lede, de Buitenplaats van Ruytenburch en Nieuw Sluis. Nieuw is Park Vijfsluizen dat op het terrein van het voormalige Shell sportpark wordt gerealiseerd de komende jaren. Geïnteresseerden in Park Vijfsluizen wordt voorgehouden dat je in tien minuten in het hart van Rotterdam bent. Hoe dan? Met een goed verhaal lijk je in ieder geval alles te kunnen verkopen.

Dat laatste lijkt ook op te gaan voor de bouwplannen die er zijn aan de Zuidbuurt tussen Vlaardingen en Maassluis. Al in 2017 stemde het college in om daar medewerking aan te verlenen. Wel onder de voorwaarde dat er recht werd gedaan aan het landschappelijk cultuurhistorisch gebied. De bedoeling is dat er zo’n 8 woningen worden gebouwd aan de Zuidbuurt ter hoogte van de straatnummers 75-77 en op de plek waar nu nog een oude boerderij staat komt eenzelfde soort gebouw met twee woningen. Toen we zochten naar een projectontwikkelaar troffen we in ieder geval een landelijke omschrijving aan van wat er op die plek moet komen:

,,Wonen op het land. Het blijft voor u wellicht een droom. U wilt genieten van landelijke rust. Maar u wilt geen afstand doen van de ruime voorzieningen die de stedelijke omgeving u biedt. Laat deze droom in vervulling gaan.’’  De naam die bij die omschrijving hoort was Zuidbuurt Park, niet te verwarren met Park Zuidbuurt (dat langs de Zuidbuurtseweg/ Energieweg/ Marathonweg gepland stond).

Het is nog lang niet zover dat de eerste heipalen de grond in kunnen. En voor wie interesse heeft om landelijk te wonen met de stad op een steenworp afstand hebben we nog een extra kanttekening: de bouwgrond bevindt zich pal naast de zesbaansweg van het Blankenburgtracé.

 Gerelateerd