World Clean Up Day: Ook in Vlaardingen wordt opgeruimd!

18-09-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Op zaterdag 21 september is het zover: World Cleanup Day. Net als vorig jaar georganiseerd door de Plastic Soup Foundation. Tijdens deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar wordt samen met deelnemers in  ruim 160 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt gegeven.

Nederland doet natuurlijk mee! Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil! En vooral ook het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu belandt en de herkomst ervan. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen.

In Vlaardingen zijn er verschillende initiatieven georganiseerd en daar kunnen best nog wel wat helpende handen bij. We noemen ze even:

 

Schoonmaakbeurt De Heemtuin


Sergio Salas schreef ons dat hij met zijn kinderen spelen heel graag in de Heemtuin speelt. Sergio: ,,Helaas merken wij dat dit park regelmatig vol met zwerfafval ligt. Het is World Cleanup Day op 21 september, dus wij gaan de strijd aan met het afval in de Heemtuin in de Westwijk, tegenover de Dierenweide. Wij gaan samen met ons gezin het afval opruimen, maar wij hebben meer hulp nodig. Sluiten jullie aan?

Duur: van 14:00 tot 16:00 uur. Je kunt van tevoren  hier laten weten dat je komt!

 

Ondernemersvereniging Groot Vettenoord doet ook mee, u ook?Ondernemersvereniging Groot Vettenoord is van plan elk jaar mee te doen. Als dank voor uw inzet om ons industrieterrein netjes te maken wordt aan elke deelnemer een lunch aangeboden!


Startlocatie: Voscon aan de Energieweg 21F om 08:00 uur


Wel even aanmelden want dan staat de lunch voor je klaar. Dat doe je via deze link


Opgeruimd Vaart netjes!Op de Vaart organiseren SUP Vlaardingen en Stichting Waterpoort de tweede editie van SUPitUP. Het evenement SUPitUP is een leuk en gezellig evenement op het water waarbij op een sportieve en actieve manier de Vlaardingse Vaart gecleand wordt middels een SUPboard en elektrische bootjes. Dit evenement wordt georganiseerd door SUP (Stand Up Paddling) Vlaardingen en Waterpoort Vlaardingen en vindt plaats op zaterdag 21 september vanaf het schip de Theodora. 

Ongelooflijk wat er allemaal langs de kanten te vinden is aan afval, tijdens de eerste editie zelfs een vat met olie. Het schoonmaken wordt gecombineerd met sportief bezig zijn. De activiteiten starten en eindigen vanaf het schip de Theodora gelegen aan de kade bij Sportcentrum Polderpoort. Elke activiteit wordt afgesloten met een drankje op de boot.

Vanaf 13:00 uur kun je meedoen aan SUP-lessen en dat wordt dan gecombineerd met het cleanen van de Vaart. Meer informatie vind je hier!