YETS Foundation maakt kans op ‘Appeltje van Oranje’

12-01-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De YETS Foundation is genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Deze jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een bedrag van €15.000. Het is dé prijs voor succesvolle sociale initiatieven die mensen betrekken bij onze samenleving. Ieder jaar reikt Koningin Máxima deze prijs uit op Paleis Noordeinde.

De YETS Foundation heeft als doel jongeren zelfredzaam te maken zodat ze op de lange termijn een positieve rol in de maatschappij kunnen vervullen. Jongeren die opgroeien in kwetsbare situaties, missen vaak een positief rolmodel. YETS Foundation zet in Schiedam en Vlaardingen basketbalteams op voor kwetsbare jongeren onder begeleiding van pedagogisch sterke coaches. Door de juiste coaching en begeleiding te bieden die vaak in hun eigen omgeving ontbreekt, wordt met deze preventieve aanpak de kans op latere problematiek zoals schooluitval, werkeloosheid of criminaliteit verkleind. De YETS Foundation is een mooi initiatief van Peter Ottens. Zelf heeft hij in Amerika op hoog niveau in een basketbalteam gespeeld. Wat hij daar kreeg aangereikt en wat hem daar verder heeft gebracht vertaald hij nu in het YETS programma.

Eerder wonnen Peter Ottens en zijn team in april 2017 al de vakjuryprijs van de RET Aardig Onderweg Award 2017 in de categorie Samenleving. De Aardig Onderweg Award is voor mensen die iets bijzonders doen, ontwikkelen of betekenen in de regio Rotterdam en hiermee al aardig onderweg zijn, maar nog wel een (extra) steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Met het stemmen (voor het Appeltje van Oranje) op de Yets Foundation help je Peter en zijn team en de jongeren die ze helpen. Dat doe je via  deze link !   Let op: de stem moet via een bevestigingsmail worden bevestigdGerelateerd