Categorieën

Service

Zeecontainers tegen vallend puin Hoogstraat

Zeecontainers tegen vallend puin Hoogstraat
Nieuws

Zeecontainers tegen vallend puin Hoogstraat

  • Redactie
  • 02-06-2016
  • Nieuws
Zeecontainers tegen vallend puin Hoogstraat

Het overgebleven dakdeel van het linker Leskipand oogt wankel

VLAARDINGEN – Nadat afgelopen zaterdag een deel van het Leskipand was ingestort, werd de Hoogstraat afgesloten met hekken. Voor de ondernemers was het vervolgens wachten op wat de gemeente en de eigenaar van het pand, SKA projectmanagement, verder zouden ondernemen.

Gisterochtend vielen er vervolgens stukken stucwerk van de gevel van het Leskipand naar beneden, waarbij er door de afzetting niemand geraakt werd. Het bracht echter wel de ‘boel’ in een stoomversnelling en ’s middags kwam wethouder Hans Versluijs met een delegatie poolshoogte nemen. Er werd gezocht naar een oplossing waarbij er weer vrije doorgang was op de Hoogstraat, maar waarbij veiligheid van ondernemers en winkelend publiek ook gewaarborgd werd. Er bestaat immers nog steeds risico op vallend stucwerk en mogelijk erger.

De gemeente Vlaardingen heeft eigenaar SKA Projectmanagement nu gesommeerd om uiterlijk aanstaande vrijdag met een oplossing te komen. Wethouder Hans Versluijs: ,,We willen zo snel mogelijk duidelijkheid van de eigenaar, zodat bewoners en winkeliers weten wat er met het pand gaat gebeuren. De gemeente heeft zaterdag, na het instorten van het dak, een deel van de Hoogstraat afgesloten. Hierdoor is de situatie veilig voor de omgeving. Morgen maken wij daar een sluis van zeecontainers waar bezoekers doorheen kunnen lopen. Daardoor zijn de winkels weer goed bereikbaar.''

Bewoners en winkeliers in het gebied kregen na het bezoek van de wethouder gisteren van de gemeente ook een brief met uitleg over wat er de komende tijd gaat gebeuren.