Zomer. zon, zwemmen! (maar niet overal)

28-07-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Met de zomerse temperaturen is een frisse duik het mooiste wat er is! Helaas is het aantal plekken waar dat veilig kan, beperkt. Dus laat u goed informeren voordat u het water in plonst!

Zo is de Nieuwe Maas geen geschikte zwemlocatie. Door de drukke scheepvaart, zuiging en stroming is het gevaarlijk en daarom ook verboden om in deze rivier en aangrenzende havens te zwemmen. Ook is het niet toegestaan om binnen 25 meter van bruggen, sluizen of gelijksoortige constructies te zwemmen.

Als u toch een mooie zwemplek gevonden heeft, houdt er dan rekening mee dat u het scheepvaartverkeer niet hindert. Op plekken die geen aangewezen zwemlocaties zijn (denk bijvoorbeeld aan het Buizengat, de Oude Haven en de Vlaardingse Vaart) wordt de kwaliteit van het water niet gecontroleerd en kunnen niet-zichtbare obstakels de zwemmers ernstig in gevaar brengen. Voorzichtig dus!

Op zoek naar andere opties dan een opblaasbadje in de achtertuin of op het balkon? Op de website over zwemwater vindt u informatie over de actuele waterkwaliteit van de Krabbeplas en andere officiële zwemwaterlocaties in natuurwater, zoals meren, plassen en speelvijvers.Gerelateerd