Categorieën

Service

Zorgbudget voor een Feyenoord seizoenkaart

Zorgbudget voor een Feyenoord seizoenkaart
Nieuws

Zorgbudget voor een Feyenoord seizoenkaart

  • Redactie
  • 03-03-2016
  • Nieuws
Zorgbudget voor een Feyenoord seizoenkaart
VLAARDINGEN – Vorig jaar is er veel fout gegaan met de uitkering van de persoonsgebonden budgetten. Staatssecretaris Martin van Rijn heeft in 2015 de Sociale Verzekeringsbank (SVB) op een gegeven moment opdracht gegeven om aanvragen zonder check vooraf goed te keuren. Veel is er sindsdien nog meer misgegaan doordat de controle vooraf ontbrak. Het bleek in Rotterdam zelfs mogelijk om een seizoenkaart voor voetbalclub Feyenoord aan te vragen en men kreeg dit geld dan op hun rekening gestort. De SP Vlaardingen is er hoogst verbaasd over en heeft vragen gesteld aan het college hoe dit in onze stad geregeld is.

,,Hoeveel PGB aanvragen zijn er in 2015 goedgekeurd zonder een toetsing van rechtmatigheid ?’’, zo vraagt de SP het college. De partij vraagt daaropvolgend of het college soortgelijke ‘gevallen’ in beeld zijn en hoe men dan denkt onterecht uitgekeerde PGB's terug te kunnen vorderen.

Of het Vlaardingen geld gaat kosten en hoeveel moet nog bekeken worden. De gemeente heeft eerder voorschotten uitgekeerd om te voorkomen dat inwoners financieel in de problemen zouden komen. De SP: ,,Welk financieel risico loopt Vlaardingen als de auditdienst geen goedkeurend stempel zal zetten op de accountantsverklaring? (vanwege onrechtmatig uitgekeerde PGB’s). Tenslotte vraagt de SP het college of het bereid is de raad per direct in te lichten over de(eventuele) financiële impact die dit voor onze gemeente kan hebben.