Zorgen over instorten panden PKD

12-12-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Bewoners van de Pieter Karel Drossaartstraat maken zich zorgen over een aantal leegstaande slooppanden in de straat. Vandaag is een deel van het dak van één van de panden ingestort, de gevels vertonen grote scheuren en een deel helt ernstig over. Gevaarlijk, zo vinden de bewoners en ze vrezen dat er weleens een deel zal instorten met alle fatale gevolgen van dien. Op Facebook heeft één van hen een open brief geschreven, gericht aan de gemeenteraad en één van de eigenaars, de Vlaardingse firma Mol:

,,Wij als bewoners aan de Pieter Karel Drossaartstraat maken ons al een aantal jaren ernstige zorgen over onze veiligheid in onze straat. Dit gaat dan over een aantal slooppanden van Waterweg Wonen en een bedrijfspand van de firma Mol op nummer 241. Deze panden staan al meerdere jaren leeg. Ze hebben ook al bezoek gehad van een aantal krakers. De firma Mol heeft deze heren zelf verwijderd waarna de panden ook maanden open hebben gestaan. Weersinvloeden hebben nu hun tol geëist en nu zijn delen van het dak ingestort vandaag. Dit heeft ook tot gevolg dat delen van de gevel grote scheuren hebben opgelopen en dat deze gevel ernstig naar voren helt.

Mijn buurvrouw heeft naar zeggen de firma Mol hierover gebeld en die zeggen dat er een hek voor staat en alles dicht zit dus hun zich niet druk maken. Nu is wel het geval dat de muren direct overhellen over de stoep. Scheuren zijn zo groot dat er vingers en handen tussen kunnen. Kinderen en voetgangers lopen direct langs deze muren. Mocht deze muur bezwijken en er lopen mensen, dan vallen er doden.

Nu heeft mijn buurvrouw ook (wethouder) Arnout Hoekstra vanavond gesproken maar die zei dat ze weer (collega wethouder) Hans Versluijs moest mailen. Jammer dat het vrij lang duurde voor we de juiste te pakken kunnen krijgen. Hopelijk word er nu wel snel actie ondernomen voor er zeer ernstige ongevallen gebeuren. De zwarte vlekken op de foto’s is waar het dak is ingestort. De diverse scheuren bij de lantarenpaal zijn niet zo best te zien maar daar helt de muur al zo’n 8 tot 10 cm naar voren en zit een scheur van zeker een volle hand in de steeg.

Maar zoals het er nu uit ziet word er gewacht tot er een projectontwikkelaar er heil inziet er te gaan bouwen.. en tot die tijd word er niet gesloopt .. maar zoals het er nu uitziet moet er iets gedaan gaan worden voor er iets ergs gebeurt!''

Bekijk de foto'sGerelateerd