Zorgen over tekort aan politiemensen

20-05-2021 Nieuws Redactie/Maassluis24

VLAARDINGEN - Het basisteam politie Waterweg is niet op volle sterkte. Dat bleek tijdens de gemeenteraadsvergadering in Maassluis, dinsdagavond, waar vragen werden gesteld over het tekort aan politiemensen dat in het team dreigt. De Vlaardingse burgemeester Bas Eenhoorn heeft de problemen aangekaart in het regionaal veiligheidsoverleg.

Jan van den Hoek stelde namens Forum van Maassluis het onderwerp in de raad aan de orde. De politie zou niet voldoende beschikbaar zijn voor meldingen in Maassluis. Burgemeester Edo Haan benadrukte dat de politie bij 82 procent van de prio1-meldingen in 20 van de 28 maanden binnen een kwartier aanwezig was. "Bij iedere melding waarin het niet wordt gehaald wordt achteraf bekeken waaraan dat ligt. De komende maanden moet blijken of de dip incidenteel van aard is of structureel. De politie streeft er naar altijd de basis politiezorg te kunnen bieden.”

Bezetting

Haan stelt dat het basisteam politie Waterweg niet op volledige sterkte is. "Het basisteam Waterweg heeft te kampen met een bezettingstekort van 15,75 fte. Logischerwijs werkt het tekort door in de operationele bezetting. Indien de bezetting tekort dreigt te schieten, worden politiemedewerkers van Schiedam of Midden-Delfland in ons gebied ingezet. We zijn wel op volle sterkte met de wijkagenten.”

Volgens de burgemeester is de uitstroom bij de politie, via bijvoorbeeld pensionering, groter dan de instroom. "Ik hoop wel dat dit over twee tot drie jaar is opgelost. De pensionering wordt minder en de instroom zal door een aantal maatregelen omhoog gaan.”

De Vlaardingse burgemeester Eenhoorn bracht de problemen aan de orde in het dagelijks bestuur van het regionaal veiligheidsoverleg. De twee burgemeesters van de steden aan het Scheur vinden een vacaturepercentage van meer dan tien procent 'eigenlijk wel te hoog'.
Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date