Zwaluwen zeer wisselvallig bij Haaglandia

• Ernest Kegel
  • 06-09-2015

VOETBAL - Zwaluwen begon het nieuwe seizoen wel heel matig in Den Haag. Binnen acht minuten kreeg het twee doelpunten te verwerken en binnen het halve uur stond de 3-0 op het bord. Vlak voor de rust konden de vogels nog iets terug doen, waarna de inhaalrace kon gaan beginnen. De uiteindelijke 3-3 was terecht, ook al kregen beide ploegen nog voldoende kansen om de overwinning uit het vuur te slepen.

De wedstrijd is nauwelijks begonnen of de Zwaluwenspelers staan te slapen bij een corner. De mee opgekomen verdediger Mitchel Jacobs kan de voorgebrachte bal geheel ongehinderd langs doelman Nick Sanders koppen (1-0). Een minuut later is het bijna 2-0, maar de goed genomen vrije trap gaat net voorlangs. In de 8e minuut is het toch raak. Een makkelijk gegeven strafschop, na hands van Mustafa Celen, wordt hard en laag ingeschoten (2-0). Als even daarna nog een kopbal voorlangs het Zwaluwendoel vliegt, begint Zwaluwen eindelijk zelf te voetballen. Joey Grotenboer draait weg van zijn tegenstander en wil op weg naar het Haaglandia doel als hij van achteren wordt neergelegd. Scheidsrechter van der Burg ziet er slechts geel in. Na een klein half uur wordt het plotseling toch 3-0 als de over het hoofd geziene Kamal Amheye via de beide doelpalen de derde treffer in het net weet te krijgen. Als na weer een fout Karam Boukhari alleen op Sanders af gaat is het de Zwaluwendoelman die zijn ploeg in de race houdt. Het loopt al tegen de rust als Marlon Oranje een bal overschiet na een vrije trap van Osvaldo de Pina. In blessuretijd valt toch de 3-1. Robin Verhorst wordt onderuit geschoffeld en de toegekende penalty wordt door Oranje beheerst in het net gedeponeerd.

De tweede helft begint een stuk beter voor de vogels. Zwaluwen dringt aan en al na een paar minuten is het raak. Oranje schiet op doel. De doelman moet loslaten en de attente Grootenboer tikt de 3-2 binnen. Zwaluwen mist daarna enkele goede mogelijkheden, maar in de 75e minuut schiet Grootenboer, na een pass van Osvaldo de Pina, de bal loeihard stijf onder de lat (3-3). Zwaluwen mist nog enkele goede mogelijkheden op de overwinning, maar mag niet klagen als de thuisploeg met snelle uitvallen, vlak voor tijd, nog twee keer de lat weet te raken. Puntenverlies van Zwaluwen door een ongelooflijk slap begin van de wedstrijd. De tweede helft liet een ander spelbeeld zien, al moet gezegd worden dat er over de gehele linie veel scherper zal moeten worden gespeeld.