Categorieën

Service

Zwemmen voor ouders van start

Zwemmen voor ouders van start
Nieuws

Zwemmen voor ouders van start

  • Redactie
  • 08-01-2016
  • Nieuws
Zwemmen voor ouders van start

ZWEMMEN - Acht vaders of moeders zullen in januari starten met zwemles of het verbeteren van zwemslagen bij de Vlaardingse Reddingsbrigade (VRB) en bij de Zwemvereniging Vlaardingen Schiedam (ZVVS).

Op 13 januari 2016 is de officiële start van het project “zwemmen voor ouders van jonge kinderen”, een initiatief van ZVVS en VRB in samenwerking met De Kulk en Vlaardingen in Beweging (VIB).

De “aftrap” wordt verricht door wethouder Arnout Hoekstra die, nadat hij de deelnemers veel succes zal wensen, eerst zelf zijn zwemkunsten mag vertonen, samen met vrijwilligers van de verenigingen.

De groep ouders van jonge kinderen is sterk ondervertegenwoordigd bij sportverenigingen omdat ze doorgaans te druk zijn of geen geld hebben om zelf te sporten. Om deze groep toch de mogelijkheid te bieden te bewegen is op advies van de gemeente, door de beide verenigingen een plan gemaakt om ouders die toch al bij de zwemles van hun kind zijn, de mogelijkheid te bieden zelf te (leren) zwemmen.

Dit project is ingediend voor een Sportimpuls subsidie en heeft de eindstreep gehaald uit 306 aanvragen waarvan maar een klein deel is gehonoreerd. De verenigingen zijn blij met de belangstelling die er nu al is van ouders en hopen ook na de looptijd van het project, medio 2017, door te kunnen gaan met het aanbieden van zwemmen voor ouders.

Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden via de websites zvvs.nl  of vlaardingsereddingsbrigade.nl  of vraag een aanmeldingsformulier aan de balie van De Kulk.