Zwemwaterseizoen gestart: nog wel wat fris

03-05-2016 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Afgelopen zondag startte officieel het zwemwaterseizoen. Omdat die dag op een zondag viel zou wethouder Ruud van Harten op maandag 2 mei rond twee uur ’s middags het zwemwaterseizoen officieel openen bij de Krabbeplas, in samenwerking met het recreatieschap Midden Delfland. Er was voor de Krabbeplas gekozen vanwege verschillende ontwikkelingen in het zwemwater daar. Een voorbeeld is de Solarbee die daar in het water ligt om blauwalg tegen te gaan en vanwege de toekomstige aanleg van de Blankenburgverbinding.

Het was gisteren gezellig druk aan de Krabbeplas vanwege het mooie weer. Wie er echter ook kwam, daar zat geen wethouder bij. Een telefoontje naar het recreatieschap Midden Delfland bracht uitsluitsel: vanwege het verwachte slechte weer was een en ander afgeblazen. Vreemd, want wij hadden eerder juist beter weer voorspeld . Ook bij de gemeente was men even vergeten dat het bericht van de representatie-activiteit van de wethouder nog ingetrokken had moeten worden richting pers. Voor Jan met de korte achternaam met de camera in de aanslag dus…

Is het desondanks al veilig om te zwemmen in de Krabbeplas ? Tijdens het zwemwaterseizoen (1 mei tot 1 oktober) onderzoekt het recreatieschap elke twee weken alle zwemwaterlocaties in het gebied. Ze controleren onder andere op de hoeveelheid bacteriën en blauwalgen in het zwemwater. De provincie ontvangt de resultaten van deze metingen en kan -als daar aanleiding voor is- een waarschuwing of een negatief zwemadvies afgeven.

Wie meer wil weten over de kwaliteit van het zwemwater van de Krabbeplas kan terecht bij de landelijke zwemwaterwebsite zwemwater.nl . Hier staat de actuele informatie over alle officiële zwemwaterlocaties in Nederland. Via een kaartje kan de gebruiker inzoomen op een locatie. Per locatie is er informatie over de voorzieningen die aanwezig zijn bij die locatie én welke eventuele maatregelen daar gelden.

In de Krabbeplas is in ieder geval de kwaliteit van het water aan de westzijde nu uitstekend en aan de oostzijde goed. Wel is het nog wat koud.Gerelateerd