Categorieën

Service

Aanzet viert eindfeest Voorleesplezier

Aanzet viert eindfeest Voorleesplezier
Onderwijs

Aanzet viert eindfeest Voorleesplezier

  • Redactie
  • 11-06-2015
  • Onderwijs
Aanzet viert eindfeest Voorleesplezier

VLAARDINGEN – In KADE40 kwamen woensdagmiddag kinderen, ouders, voorlezers en personeelsleden van de Stichting Aanzet samen voor een feestje waarmee het einde – voor dit seizoen – van het project Voorleesplezier werd gemarkeerd. 

Er was een interview met een voorlezer, een ouder en iemand van Aanzet maar voor het zover was, waren er voor de kinderen en hun ouders allerlei activiteiten georganiseerd. In de ene zaal waren er twee clowns van Clown2B, in een andere zaal werd gedanst en in weer een andere zaal werd er geknutseld en er werden gedichten geschreven. 

Voorleesplezier is een voorlees- en spelproject voor ouders en kinderen aan huis, georganiseerd door de Stichting Aanzet. Dit jaar hebben 43 gezinnen en voorlezers aan dit project deelgenomen. De voorlezers gingen achttien weken achter elkaar naar een gezin toe waar niet of nauwelijks wordt voorgelezen. De voorlezer leest en speelt een uur met het kind en laat de ouders ervaren hoe leuk en leerzaam dat is. De voorlezer geeft de ouders handvatten om na afloop van het project zelf het voorlezen en spelen voort te zetten. 

Maar voorlezen is niet alleen heel erg leuk, het is natuurlijk ook belangrijk voor de taalontwikkeling en de sociaal-emotionele ontwikkeling voor een kind. Voorlezen geeft letterlijk een voorsprong waardoor het kind verder komt in het leven. De eerste stap hierbij is voor veel gezinnen het project Voorleesplezier.

Stichting Aanzet

Van Beethovensingel 126, Vlaardingen

Meer over Stichting Aanzet →