Amerikaanse acteur op het Groen

17-11-2017 Onderwijs Redactie

Brad Moore

VLAARDINGEN - Op maandag 13 november bezocht de Amerikaanse acteur Brad Moore het Groen van Prinstererlyceum. In een volle aula sprak hij meer dan 200 leerlingen toe over zijn mogelijke reis naar de planeet Mars. De reis naar Mars is gepland in 2023. De reis naar Mars heet ‘a single ticket to Mars’, omdat teruggaan naar de aarde, vanwege de te hoge kosten van de terugreis, geen optie is.

Moore heeft drie selectierondes overleefd en zit nu bij de laatste honderd kandidaten. Er volgt nog een laatste selectieronde. Moore hoopt over te blijven bij de laatste 24. 

Zijn toespraak in het Engels was goed te volgen, zeker voor onze tto-leerlingen die Engelse sprekers gewend zijn. Na een boeiend betoog over de geplande reis naar Mars en over de overlevingsstrategieën op deze planeet mochten de leerlingen vragen stellen aan de potentiele ruimtereiziger. Wat ga je eten op Mars? Wat vindt je moeder ervan? Mag je jezelf voortplanten op Mars? Wat doe je als je een Marsmannetje tegenkomt? Ook met zijn antwoorden kon Moore het publiek boeien.

Na een geslaagde infomiddag vertrokken onze leerlingen weer naar huis. Wellicht zien we Moore terug in 2023, hij op de planeet Mars en wij achter een beeldscherm met de voetjes op de bank, lekker thuis op planeet Aarde.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date