Boer zoekt BSO

20-10-2017 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Tijdens de herfstvakantie zijn er, op twee boerderijen, kinderen van de buitenschoolse opvang van Un1ek op bezoek geweest bij twee heel verschillende boer(inn)en. De Dutch Agri Food Week vraagt aandacht voor het voedsel en een bezoek aan de bron is natuurlijk het beste.

Bij Hoeve Avondrust in Vlaardingen had Mirjam Warnars soep gemaakt van “gered voedsel”. Normaal verdwijnt er van alles in de prullenbak en fruit en groente, wat qua uiterlijk niet aan de maatstaven voldoet; het komt niet in de winkel maar het doet niets onder aan de kwaliteit. De kinderen van BSO Un1iek hebben zelf hun groenten gesneden en buiten op een houtvuurtje werd er soep van gekookt. Zelf opeten hoorde er natuurlijk ook bij.

Bij de familie Gravensteyn in Pijnacker werden op het melkveebedrijf de kinderen van Skippy Pepijn ontvangen met een mooie zwarte koe waar ze een koe-selfie konden maken en daarna er een prachtig portret van maken. Het verhaal van de melk en een kijkje in de melkput en de melktank hoorde er bij.
Tenslotte werd er met elkaar een wedstrijdje grote hooibalen rollen gedaan en dit maakte een prachtige middag compleet.

Dit initiatief was mede mogelijk gemaakt door Boerderij Educatie Nederland en de Agrarische Natuurvereniging Vockestaert.Gerelateerd