Categorieën

Service

Bouwovereenkomst scholen Van Hogendorplaan getekend

Bouwovereenkomst scholen Van Hogendorplaan getekend
Onderwijs

Bouwovereenkomst scholen Van Hogendorplaan getekend

  • Redactie
  • 01-07-2015
  • Onderwijs
Bouwovereenkomst scholen Van Hogendorplaan getekend

VLAARDINGEN - Aan de Van Hogendorplaan komt een nieuw gebouw waarin onder andere verschillende scholen en een kinderopvang zich gaan vestigen. De gemeente Vlaardingen is opdrachtgever voor de bouw van dit pand. De aannemer is Bouwbedrijf De Vries en Verburg B.V. uit Stolwijk. Wethouder Ruud de Vries ondertekende vandaag samen met algemeen directeur Jan Boer van het bouwbedrijf in het Stadhuis aan de Markt de overeenkomst.

Tijdens de bijeenkomst kwam naar voren dat De Vries en Verburg weliswaar niet voor de laagste prijs hadden ingeschreven, maar wel met het beste bod waren gekomen. Zaken als ‘social return on investment’ spelen hier ook in mee. Hierbij gaat het er onder meer om of en hoeveel arbeidsplaatsen het voor Vlaardingen zelf oplevert. Deze (tijdelijke) arbeidsplaatsen worden dan doorgaans aangeboden aan uitkeringsgerechtigden. ,,Het moet echter wel kunnen’’, vertelde directeur Jan Boer hierbij. ,,Eenvoudige werkzaamheden zijn geen probleem, maar je kunt niet zomaar iedereen professionele timmerwerkzaamheden laten uitvoeren’’. Boer zei ook nog dat het 100 % invullen van de zogenaamde ‘social return on investment vaak niet lukt. Onbekend is of in het contract staat dat er financiële compensatie volgt vanuit de aannemer als dit inderdaad het geval is.

Als alles volgens planning verloopt, kunnen de werkzaamheden na de zomer van start, in week 36 (vanaf 31 augustus) Dan volgt ook het feestelijke moment van het slaan van de eerste paal. Op 1 juni 2016 zullen de deuren van het nieuwe gebouw dan opengaan.