Brons, zilver en goud voor kinderen bij 'Petje Af'

02-07-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Het afgelopen jaar deden de kinderen van Petje af Waterweg weer volop mooie nieuwe ervaringen op waarmee hun blik op de wereld en hun eigen toekomst een stukje verruimd werd. Zo kregen de kinderen uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis een kijkje achter de schermen bij diverse beroepen, waarbij zij les kregen van inspirerende gastsprekers, op bedrijfsbezoek gingen en via excursies en activiteiten in contact werden gebracht met kunst en cultuur. Afgelopen zondag rondden de kinderen hun Petje af-jaar feestelijk af in de Kroepoekfabriek met de uitreiking van hun bronzen, zilveren of zelfs gouden diploma door wethouder Jacky Silos.

Zondag 30 juni  ontvingen de kinderen hun felbegeerde Petje af-diploma en bijbehorende pin. Voorafgaand aan de diploma-uitreiking presenteerden ze aan de aanwezige gastsprekers, sponsoren, coaches en natuurlijk hun ouders, broertjes en zusjes wat ze het afgelopen jaar bij Petje af hebben geleerd en gedaan. Wethouder Jacky Silos heeft vervolgens met verve de diploma’s uitgereikt. De bijeenkomst werd feestelijk afgesloten met taart!

 

Talentontwikkeling

Petje af ontvangt nieuwsgierige kinderen in de leeftijd 10 - 14 jaar om ze buiten schooltijd de kans te geven hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zo hebben de kinderen van Petje af Waterweg het afgelopen jaar geleerd hoe je steriel moet werken in een ziekenhuis, wat een advocaat en een rechter doen en hoe het is om te werken bij Picnic. Een kijkje in de dierenambulance en het bezoek aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest hebben ook indruk gemaakt. 

 

Over Petje af

Ondanks dat Nederland een ontwikkeld land is, zijn gelijke kansen om talenten te ontdekken en te ontwikkelen helaas niet vanzelfsprekend. Stichting Petje af is er al jaren van overtuigd dat de plek waar de wieg heeft gestaan nooit de kansen in de toekomst mag bepalen. Door middel van een inspirerend praktijkprogramma ontdekken kinderen van 10 - 14 jaar bij Petje af in 30 zondagen per jaar de wereld: ze komen in aanraking met verschillende rolmodellen en beroepen, gaan op excursie en doen activiteiten gerelateerd aan kunst, cultuur en gezond gedrag. De kinderen worden zich zo bewust van hun talenten en mogelijkheden, ontwikkelen een positief zelfbeeld en worden gemotiveerd om te bouwen aan een kansrijke toekomst. 

Meer informatie: www.petjeaf.nl/waterwegGerelateerd