Buitenspeelplaats De Ark feestelijk geopend

27-06-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - De eerdere geplande opening van de speelplaats van Kindcentrum de Ark was afgelopen 12 juni letterlijk in het water gevallen op een zeer regenachtige dag. Vandaag werd het daarom maar eens goed ‘overgedaan’ in de Holy, de opening van de nieuwe buitenspeelruimte voor de allerkleinsten van De Ark in het bijzonder.

De Ondernemingsvereniging Holy heeft dit project samen met het Ondernemersfonds Vlaardingen gerealiseerd. De officiële opening werd vanmiddag even na 15.30 uur verricht door een peuter van Kindcentrum de Ark, samen met de voorzitter van het ondernemersfonds Dirk Jan van de Weerd en bestuurslid van de ondernemingsvereniging Cor Huis in ’t Veld. Na het doorknippen van een vrolijke slinger snelde de jonge leerlinge van De Ark naar de veilige armen van haar moeder waarna er nog een dansoptreden van een groepje peuters met hun begeleiders plaatsvond.

Buiten spelen & Bewegen

Buiten spelen en bewegen is gezond en goed voor de ontwikkeling van kinderen. Dit blijkt ook uit onderzoek van de universiteiten in Leiden en Lissabon. Bij steeds meer locaties van UN1EK is dit mogelijk, onder andere bij de Buitenactiviteit voor Peuters van Kindcentrum Prins Willem Alexander, in de groene hele dagopvang bij IKC van Kampen, in de buitenarena bij De Bavinck, in het buitenleslokaal op het dak van IKC De Kindertuin en op de avontuurlijke schoolpleinen bij IKC De Regenboog en CBS De Groene Hoek in Maassluis.

,,Deze nieuwe buitenspeelplaats past perfect binnen deze gedachte’’, aldus Linda van der Vis, teamleider bij Itegraal Kindcentrum De Ark. ,,Daarom zijn wij heel blij met dit initiatief van ondernemersvereniging Holy en het ondernemersfonds Vlaardingen. Wij zijn dankbaar dat zij dit hebben gerealiseerd voor onze kinderen.''Gerelateerd