Cheque van het Geuzencollege voor Spring Foundation

06-04-2017 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN – Op woensdagmiddag 5 april reikten leerlingen van het Lentiz Geuzencollege om 14.30 uur een cheque van €1010 uitgereikt aan de Springfoundation. De Spring Foundation is een netwerkclub die tot doel heeft om de sociale armoede in Vlaardingen te bestrijden. Dat doen ze door het organiseren van allerlei activiteiten en projecten. De Spring Foundation kan niet bestaan zonder sponsors en hulp van anderen. De afgelopen jaren hebben ze met behulp van vele organisaties al mooie projecten kunnen realiseren.

Plaats van handeling was Lokaal 97, het praktijklokaal aan de Hoogstraat 97 van het Geuzencollege en tevens een winkel waar tweedehands spullen worden verkocht, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.

,,We sparen totdat we €1.010 verdiend hebben’’, aldus Annemarie Broek, die de leerlingen van het Geuzencollege in de winkel begeleid. ,,Waarom €1.010 ? Omdat op 10 oktober 2012 deze winkel van start is gegaan. Het belangrijkste doel van deze winkel is dat leerlingen van de vmbo-opleiding Marketing & Ondernemen hun vaardigheden en kennis in praktijk brengen. Zij leren op deze manier presenteren, etaleren en verkopen. Kortom: ondernemen in de meest brede zin van het woord onder toezicht van deskundige leiding’’.

Meer informatie over de Spring Foundation vindt u hier!Gerelateerd