Circus bij Vlaardingse Dagschool Erasmus

18-05-2018 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Op woensdag 16 mei 2018 kwam Hannes & Co naar Vlaardingse Dagschool Erasmus. Circusdirecteur Anne Kuipers en zijn assistent Rob hebben samen met de kinderen uit alle groepen allerlei circus acts ingestudeerd en geoefend. De kinderen mochten zelf kiezen welke act ze op wilden voeren in een grote circusvoorstelling buiten op het schoolplein voor alle ouders en belangstellenden.

Alle kinderen oefenden door de hele school en op het schoolplein. Ze maakten kennis met het jongleren met doekjes, balletjes en ringen, het draaiend houden van chinese bordjes, diabolo’s, vlinderstokken en linten en met de acrobatiek door te balanceren op een bal, koord te dansen, hoelahoepen en op éénwielers te fietsen.

Het was een groot succes. De kinderen waren geconcentreerd en met veel plezier bezig met hun act tijdens de grote voorstelling. De oudere kinderen deden de moeilijkere acts, zoals de acrobatiek en met de diabolo’s. De jongere kinderen namen met veel inzet de simpelere acts voor hun rekening.


Over de school en peuterspeelzaal

Vlaardingse Dagschool Erasmus is een Vreedzame School. Het motto is ‘gezien, gehoord en betrokken’. Het idee achter de Vreedzame School is dat de school een gemeenschap wordt, waarin leerlingen, leerkrachten en ouders zich betrokken en verantwoordelijk voor elkaar voelen. Het kernbegrip is dus sociale verbondenheid. Aangepast aan het niveau van de verschillende groepen zijn er lessen waarin de kinderen sociale vaardigheden kunnen trainen. Ze leren op een prettige manier meningsverschillen op te lossen of goed te kunnen zeggen wat ze willen en hoe ze zich voelen.

Spelen, stimuleren, ontwikkelen en ontmoeten, dat zijn de kernfuncties van de peuterspeelzaal Erasmus. Kinderen van 2 tot 4 jaar leren in een ongedwongen sfeer en in een veilige omgeving om met leeftijdsgenootjes om te gaan.

Kinderen komen gemiddeld twee dagdelen per week naar de peuterspeelzaal. Bent u geïnteresseerd in de peuterspeelzaal? U bent van harte welkom om eens te komen kijken. Het telefoonnummer is  06- 452 40 538. Via de website van Wijzer in Opvang & Onderwijs (www.wijzer.nu ) kunt u uw kind aanmelden voor de peuterspeelzaal.


 

Gerelateerd