Cultuurcoördinatoren in basisonderwijs

12-03-2016 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - In het programma Cultuureducatie met Kwaliteit Vlaardingen|Schiedam worden leerkrachten door KADE40 (Vlaardingen) en Stichting Mooi Werk (Schiedam) sinds 2013 opgeleid tot interne cultuurcoördinator (icc). Dit jaar is de icc-cursus voor de derde keer aangeboden door CMKVS. Op 16 maart verwachten 13 gloednieuwe icc-ers hun certificaat in ontvangst te kunnen nemen. Vanaf dat moment zijn er 40 icc-ers werkzaam in het Schiedamse en Vlaardingse basisonderwijs.

De leerkrachten hebben zich zes maanden verdiept in hoe cultuureducatie een blijvende plek kan krijgen in het onderwijs. De leerkracht schrijft, onder leiding van een deskundige trainer, een cultuureducatief beleidsplan en zorgt dat leerlingen van groep 1 t/m 8 hun talenten kunnen ontwikkelen, kennis maken met verschillende kunstdisciplines en de diverse culturele instellingen in de regio.

Het Gemeentearchief Schiedam, het Archeologisch Depot, het Stedelijk Museum Schiedam, de Stadsgehoorzaal Vlaardingen, het Wennekerpand, het Museum Vlaardingen en KADE40 zijn bezocht. Door educatief medewerkers van deze instellingen werd verteld wat de mogelijkheden zijn voor een bezoek met leerlingen.

Op woensdag 16 maart presenteren de leerkrachten voor het eerst hun visie op cultuureducatie binnen de school. Daarbij zijn directieleden en bestuursleden van Schiedamse en Vlaardingse basisscholen, collega-leerkrachten en medewerkers van culturele instellingen aanwezig. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen. De bijeenkomst vindt plaats in KADE40 en duurt van 15.15 tot 17.00 uur. Aanmelden kan via projectcoördinator Erik van Duijvenbode,via het emailadres  erik@cmkvs.nl .

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date