De Kindervallei groeit!

09-04-2015 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Actief, rustig, wild en avontuurlijk. Het speelpark 'De Kindervallei' dat centraal ligt in de nieuwe wijk De Nieuwe Vogelbuurt krijgt een nieuwe uitstraling en gaat zorgen voor veel (speel)plezier voor jong en oud. De werkzaamheden zijn gestart en vandaag onthulden wethouder Hans Versluijs en directeur-bestuurder Harrie Bosch van Waterweg Wonen het nieuwe projectbord. Dit bord geeft al een duidelijke impressie van de vernieuwde Kindervallei. 

Het park wordt opgedeeld in drie zones: rustig, actief en wild & avontuurlijk. Centraal in het park ligt straks een grote heuvel met een fantastisch uitzicht. Je kunt van de heuvel af met een glijbaan of een kabelbaan. Het sportpark wordt groener. Het voetbalveld wordt van kunstgras gemaakt en voorzien van een kooi. Het volleyballen zal in het vervolg in het gras plaatsvinden. 'Dat duikt ook wel zo lekker!' De Kindervallei zal in fasen worden aangepakt. 

De werkzaamheden zijn gestart, aan het einde van de Tuureluurstraat zijn de eerste speeltoestellen al zichtbaar. Op het laagste deel van het park wordt een watervoorziening gemaakt met permanente watervoering waarin gespeeld kan worden. Het water van de omliggende bebouwing wordt hier verzameld. Een mooie duurzame speellocatie. Deze watervoorziening is voor de zomer van 2015 gereed.

Toekomstige gebruikers

Toekomstige bewoners, huidige buurtbewoners en kinderen uit de wijk hebben samen met de gemeente Vlaardingen en Waterweg Wonen nagedacht over de plannen voor de Kindervallei. Van deze bijzondere samenwerking is een film gemaakt. Het ontwerp is te bekijken op www.denieuwevogelbuurt.nl.Gerelateerd