Docenten ’t Groen: 'Te druk om te staken’

06-11-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN – Vandaag wordt er gestaakt op zo’n 4000 scholen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs en duizenden docenten zijn op de been om te demonstreren. Niet alleen voor een beter salaris maar ook voor vermindering van de werkdruk.

Wie er niet staken vandaag zijn de docenten van het Groen van Prinstererlyceum. Ze staan natuurlijk wel achter de demonstraties, en ervaren dagelijks de werkdruk maar het is nu gewoon te druk om te gaan staken. Eerder was immers al vastgesteld op school dat een deel van de extra (werkbelasting)uren die docenten nu eenmaal maken (deels) op donderdag 7 november en vrijdag 8 november opgenomen zouden worden. En aangezien er volgende week weer een repetitieweek is, is vandaag hard nodig om de leerlingen nog even goed voor te bereiden; je wilt als betrokken docent nu eenmaal wel dat jouw leerlingen het ‘goed doen’.

Te druk om te staken dus, en de docenten van ‘Het Groen’ hadden in hun pauze slechts kort de tijd om dat duidelijk te maken. Als groep en met T-shirts met opdruk “te druk om te staken”.  Toen één van de foto’s buiten werd gemaakt verzuchtte één van de docenten: ,,Zolang ben ik mijn pauze nooit eerder buiten geweest’’.

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date