Dode hoek training voor basisscholieren

15-03-2018 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Op dinsdag 20 maart wordt weer de Dode Hoek Training gehouden voor alle groep 8 kinderen in Vlaardingen op het Veerplein. Deze kinderen gaan na de zomervakantie naar de middelbare school en zij zullen dab veel vaker op de fiets deelnemen aan het verkeer. Het is dan ook heel belangrijk dat deze kinderen getraind worden, zodat zij de gevaren leren kennen.

In dat kader wordt de Dode Hoek Training gegeven. Een training met vrachtwagens, waarbij de kinderen ervaren wat een chauffeur ziet vanuit zijn cabine, wat de beste plaats op de weg is als je in de buurt bent van een vrachtwagen en natuurlijk ook hoe zo'n enorm ding er van binnen uit ziet. Ook zal er een interactieve DVD worden getoond waarbij kinderen spelenderwijs de benodigde theorie wordt bijgebracht.

Tenslotte is er ook de verplichte fietskeuring, want met een slechte fiets kun je niet deelnemen aan het verkeer.

De training is in handen van de Politie Rotterdam-Rijnmond, in samenwerking met rijschool Marcel van Dijk. DON Rijopleidingen, Irado en Jumbo Supermarkten zorgen voor de vrachtwagens met chauffeurs. Rijwielhandel Van Kortenhof verzorgt de fietskeuringen.

In het verlengde van deze training wordt op 9 en 10 april het praktijkgedeelte Verkeersexamen afgenomen.

 

Gerelateerd