Categorieën

Service

Duurzame renovatie IKC De Schakel kan van start

Duurzame renovatie IKC De Schakel kan van start
Onderwijs

Duurzame renovatie IKC De Schakel kan van start

  • Redactie
  • 04-03-2019
  • Onderwijs
Duurzame renovatie IKC De Schakel kan van start
VLAARDINGEN - Op donderdag 7 maart 2019 ondertekenen UN1EK, de gemeente Vlaardingen en het bouwconsortium ‘Fit 4 the Future’ de overeenkomst voor de duurzame renovatie van IKC De Schakel in Vlaardingen. Alle seinen staan op groen: de renovatie gaat van start in mei 2019! Reden voor een feestje voor kinderen en medewerkers van IKC De Schakel.

School vol Energie
Het gebouw van IKC De Schakel moet worden aangepast om te kunnen blijven voldoen aan de hedendaagse regelgeving voor kinderopvang- en onderwijs. In 2018 is het project aangemeld voor het programma ‘Scholen vol Energie’. Binnen dit programma worden bestaande scholen duurzaam gerenoveerd tot een gebouw met 0-op-de-meter (energieneutraal) en een gezond binnenklimaat voor kinderen en medewerkers. Na de renovatie krijgen alle kinderen van 0-13 jaar een plek in één gebouw. IKC De Schakel biedt dan naast peuteropvang, ook hele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Na de renovatie is IKC De Schakel gevestigd in een toekomstbestendig, energieneutraal en gezond gebouw. Alle groepen voor hele dagopvang, peuteropvang, onderwijs en buitenschoolse opvang zijn dan gehuisvest in één gebouw. Vanuit een team voor opvang en onderwijs werkt IKC De Schakel aan een doorgaande lijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar.

Renovatie
In mei 2019 gaat de renovatie van start. Het huidige hoofdgebouw krijgt een nieuwe schil waardoor het kindcentrum een frisse en moderne uitstraling krijgt. Omdat gewerkt wordt met vooraf gefabriceerde gevelplaten en andere onderdelen kan het gebouw in relatief korte tijd gerenoveerd worden. Naar verwachting is de renovatie rond de herfstvakantie gereed.

Tijdens de renovatie kan in het hoofdgebouw van De Schakel aan de Van Boisotstraat geen onderwijs gegeven worden. Er wordt gezorgd voor tijdelijke huisvesting zodat onderwijs en opvang gewoon door kunnen gaan. Ouders van kinderen bij IKC De Schakel worden op 6 maart geïnformeerd over de renovatieplannen en de manier waarop tijdelijke huisvesting georganiseerd wordt. De omwonenden worden door de bouwer meegenomen in de plannen.

Voor vragen en opmerkingen over de renovatie van IKC De Schakel is een speciaal mailadres geopend: [email protected]

UN1EK Onderwijs en Opvang

Emmastraat 45, Vlaardingen

Meer over UN1EK Onderwijs en Opvang →