Examenstunt: Jozefmavo ingetaped

17-04-2018 Onderwijs Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Wie vandaag de Jozefmavo in of uit wilde moest daar nogal wat moeite voor doen: De leerlingen van de examenklassen hadden met afzetlint de school aan de Willem de Zwijgerlaan afgesloten. Dat hing overigens ook nog eens in ruime mate boven het schoolplein. Een examenstunt, onschuldig maar tegelijkertijd ook hilarisch als je zag welke capriolen er, met of zonder fiets, werden uitgehaald om maar binnen te komen.

De dag ervoor waren de examenklassen naar Phantasialand in Duitsland geweest en bij terugkeer werd er overnacht in de school door zo’n 200 leerlingen. De begeleiding was in handen van iets meer dan een handvol docenten die de volgende ochtend mee hadden geholpen ‘de Jozef’ tot een moeilijk te nemen vesting om te toveren. Even daarvoor was er overigens ook nog eens voor een ontbijtje gezorgd voor alle aanwezigen door weer wat andere docenten en medewerkers, want het is natuurlijk lastig ‘werken’ op een lege maag.

Hoeveel slaap er de afgelopen nacht was ‘genoten’ was nog maar de vraag, want sommige aanwezige docenten verzuchtten al zo’n 24 uur zonder slaap te zijn. die kon later die dag wel weer ingehaald worden, door leerlingen en docenten, want die waren uitgesloten van een nieuwe werk- of schooldag. Hoogtepunt van de stunt was het moment dat er enkele honderden leerlingen even na acht uur aankwamen voor de lessen. Uiteindelijk vond er een massale bestorming van het ‘fort’ plaats, waarop de lessen konden beginnen.

Bekijk de foto'sGerelateerd