Feestweek voor groep 8 De Singel

10-07-2020 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN – Het is natuurlijk voor alle scholieren een vreemd schooljaar geweest maar op de basisscholen waren toch vooral de groepen 8 de klos. Hun feestelijke afscheidsjaar – met een musical en een kamp – werd danig in de war geschopt. Dat gebeurde ook op OBS de Singel aan het Kruidenpad maar daar werd een alternatieve feestweek georganiseerd die heel veel goedmaakte.

De ouders zorgden maandag voor een bomvol programma met een speurtocht, een eigen versie van Expeditie Robinson en een disco-avond. De rest van de week nam de school voor haar rekening. Waterfietsen en roeien bij Vlietzicht, picknicken in de Broekpolder, een klimmuur bedwingen in Rotterdam, glowgolfen, lasergamen en een barbecue op het schoolplein.

Met recht een feestelijke week voor de kids dus. Vrijdagochtend hadden ze een afscheidscadeau voor de school; een tegel met de tekst ‘Stop Pesten Nu!’ die meteen werd neergelegd voor de ingang van de school.

Het klapstuk moet nog komen. De musical van groep 8 van de Singel viel door de coronacrisis in het water maar in plaats daarvan namen de kinderen onder begeleiding van een professionele cameraman samen een complete speelfilm op. Kinderen en familie gaan die maandagavond bekijken in de Euroscoop. Daarna kan groep 8 alvast van de zomervakantie gaan genieten!

Bekijk de foto'sGerelateerd