Filosoferen in KADE40

05-02-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN – In KADE40 kun je een breed scala aan cursussen volgen waar je wijzer van wordt. Zo start in maart de cursus Inleiding in de Westerse filosofie: Franse filosofen. In 6 avonden maak je kennis met de ideeën van 6 belangrijke moderne Franse filosofen: Sartre, Levinas, De Beauvoir, Foucault, Derrida en Deleuze. Aan het einde van deze cursus heb je een goed beeld van de ideeën van bovenstaande filosofen en de manier waarop zij elkaar hebben beïnvloed. Daarnaast maak je kennis met het lezen van korte filosofische teksten.

Dag: Donderdag I  Locatie: Kade40 Vlaardingen

Starttijd: 19:30 uur I  Eindtijd: 21:30 uur

Startdatum: 7 maart 2019*

Aantal lessen: 6 lessen

Einddatum: 11 april 2019

Kosten: €119,-

Docent: Leonie van Wees

* Let op: de cursus gaat door bij een minimum van 8 deelnemers. Er is een maximum aantal van 15 deelnemers. Uiterlijk 28 februari 2019 krijgt u bericht of de cursus doorgaat.


Wie is de docent?


Leonie van Wees (1983) is een ervaren begeleider van filosofische gesprekken op verschillende niveaus. Zij studeerde filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en vrouwenstudies aan de Universiteit Utrecht. Zij studeerde af op feministische filosofie en is eerstegraads bevoegd filosofiedocent. Sinds 2007 filosofeert zij met kinderen van alle leeftijden op basisscholen in Rotterdam e.o. Daarnaast geeft zij lezingen en colleges filosofie aan volwassenen en werkt zij als filosofiedocent in het voortgezet onderwijs. In 2013 is ze samen met collega’s De Denkschool gestart om haar passie voor het filosofisch gesprek gericht vorm te geven. Zij maakt zich sterk voor hoogwaardige kwaliteit van gespreksbegeleiders. Op het moment volgt zij de Master pedagogiek, profilering: leren en innoveren aan de Hogeschool van Amsterdam.


Aanmelden?

Stuur een mail met naam + emailadres + telefoonnummer naar: caroline@dedenkschool.nl

Of maak gebruik van één van de twee links hieronder:

Link 1: http://www.dedenkschool.nl/inleiding-de-westerse-filosofie-franse-filosofen/

Link 2: https://kade40.nl/cursus/cultuur/filosofie/inleiding-in-de-westerse-filosofiefranse-filosofenGerelateerd