Gastcollege op het Groen van Prinstererlyceum

17-02-2017 Onderwijs Advertorial

VLAARDINGEN - Maandag 20 februari geeft de heer Van Dorp een gastcollege voor leerlingen van het Lentiz | Groen van Prinstererlyceum. De leerlingen hebben dit bezoek voorbereid en zullen zelf vragen mogen stellen. Even een keer niet in de boeken, maar oog in oog met de geschiedenis. Bram van Dorp zal vertellen over zijn ervaringen in de Tweede Wereldoorlog in Vlaardingen. Zou hij bang zijn voor een Derde Wereldoorlog?

Als jongste bediende is hij begonnen op de gemeentelijke arbeidsbeurs in Vlaardingen. Later werd dat het arbeidsbureau. In die functie heeft hij Vlaardingers uit handen van de Duitsers weten te houden, maar hij heeft dat wel moeten bekopen. In het gastcollege vertelt hij waarom. Een andere gewaardeerde gast is de heer Matthijsen. Hij is de voorzitter van de stichting Geuzenpenning en zal de inleiding verzorgen. Hij vertelt over de rol van de Geuzen in Vlaardingen.

Heeft u als buitenstaander ook interesse in het gastcollege, dan kunt u mailen naar rvhouwelingen@lentiz.nl Maandag 20 februari om 14.00 uur op het Groen van Prinstererlyceum te Vlaardingen.

Gerelateerd