Geuzencollege rent op Goede Doelendag voor weeshuis in India

03-12-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Op het Geuzencollege is het op 5 december op de onderbouwlocaties West en Holy traditiegetrouw Goede Doelendag. Volgens de overlevering krijgen kinderen cadeautjes en snoepgoed van de goedheiligman en zijn pieten. De leerlingen van het Geuzencollege breken met deze traditie: zij geven in plaats van dat zij krijgen. De vraag is hoeveel geld de onderbouwleerlingen dit jaar bijeenhalen voor het goede doel!

De eersteklassers van de Arij Koplaan bijten het spits af. Terwijl twee groepen de stormbaan betreden om zoveel mogelijk gesponsorde rondjes te rennen, volgen de overige groepen diverse leuke workshops, zoals nagelverzorging, mandala's kleuren, kerstcrea, boksen, debat, handlettering, muziek en pannenkoeken bakken. Daarnaast kopen de leerlingen aan het begin van de Goede Doelendag een strippenkaart voor één euro of vier lege statiegeldflessen. Zij kunnen hiermee huisgemaakte of door Koekela en de Hema (Vlaardingen centrum) ter beschikking gestelde lekkernijen kopen of deelnemen aan leuke activiteiten. Na de eersteklassers gaan de tweedejaarsleerlingen fris van start. Voor de klas die het meeste geld ophaalt, stellen Albert Heijn (Holy) en Dirk van den Broek (Vlaardingen West) een beloning ter beschikking.

De opbrengst van de Goede Doelendag van de Arij Koplaan komt via Stichting Derde Wereld Hulp bij weeshuis Tulip Garden in India terecht. Drie leerlingen uit de bovenbouw en hun begeleiders zullen het weeshuis, dat al jaren door de bovenbouw gesteund wordt, dit schooljaar gaan bezoeken.

De onderbouwleerlingen van het Geuzencollege Holy zetten zich op deze vrolijke, gezellige en kleurrijke dag eveneens in voor Tulip Garden, alsmede voor het Sint Franciscus tegen borstkanker!

 

 

 

 Gerelateerd