Geuzencollege rent voor de Sjaak Foundation

13-12-2016 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Op het Geuzencollege, locatie Arij Koplaan, was het op 5 december niet de vraag welke pieten er op school zouden verschijnen, maar hoeveel geld opgehaald zou worden voor het goede doel. Traditiegetrouw vierden de onderbouwleerlingen die dag de Goede Doelen Dag.

De tweedeklassers beten het spits af. Terwijl de eerste groep de stormbaan betrad om zoveel mogelijk gesponsorde rondjes te rennen, volgden andere groepen diverse leuke workshops, zoals theater, bodypaint, verzorging, style, cocktails maken, gamen op de iPad en doen van energizers. In de aula verorberden de leerlingen tegen een kleine vergoeding of tegen inlevering van een statiegeldfles door ouders gemaakte lekkernijen of konden zij een potje sumoworstelen, spijkerslaan of Wiiën. Na de tweedeklassers gingen de eerstejaarsleerlingen fris van start.

De inspanningen van de leerlingen op deze zeer geslaagde dag waren niet voor niets: afgelopen weekend heeft de directeur van het Geuzencollege, de heer Th. Werner, een cheque ter waarde van € 1.500,- aan het Glazen Huis in Vlaardingen kunnen overhandigen. Het geld dat het plaatselijke Glazen Huis dit jaar inzamelt komt ten goede aan de Sjaak Foundation.

De onderbouwleerlingen van het Geuzencollege, locatie Holy, hebben zich dit jaar ingezet voor Stichting Derde Wereld Hulp in India.Gerelateerd